میزان مصرف روزانه چای سبز
باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. این تصور که مصرف چای سبز در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با مصرف بیش از حد چای سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های عصبی روبه رو می شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شود. تأثیر مصرف روزانه چای سبز بر سلامتی و بهبود عملکرد بدن
به این ترتیب همانطور که باید در مصرف چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه می شود که در مصرف چای سبز نیز افراط نکنید.
زمان مناسب نوشیدن چای سبز تأثیر مصرف روزانه چای سبز بر سلامتی و بهبود عملکرد بدن
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، 2 ساعت پس از صرف غذا در وعده های غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره می برید، خللی در میزان جذب آهن به وجود نمی آورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا می شود.
عوارض چای سبز و موارد منع مصرف آن
اعتقاد بر آنست که قبل و بعد از دریافت فرآوردههای آهن و در شیرخواران نباید از چای سبز یا ترکیبات پلی فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاکی از آنست که مقادیر بیش از ۳۰۰ میلی لیتر در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب کم خونی میشود. شواهدی مبنی بر منع مصرف در حاملگی وجود ندارد با اینحال باید با پزشک مشورت نمود. مصرف چای سبز در دوران شیردهی توصیه نمیشود.
تداخل دارویی
افزایش اثر متی سیلین و بنزیل پنی سیلین، تشدید اثر آسپیرین و سایر داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین به دلیل ویتامین K موجود در چای سبز که می تواند بر ضد اثرات وارفارین عمل نماید برخی از موارد تداخل دارویی چای سبز می باشد.
کافئین
به خاطر داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن میکند. خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نا منظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد. زیاده روی در مصرف این چای میتواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.
مصرف روزانه پنج فنجان و یا بیشتر از چای سبز، زیاده روی محسوب می شود و عوارض جانبی دارد. همچنین مصرف روزانه زنان باردار و شیرده نباید بیشتر از ۲ فنجان باشد.
مصرف چای سبز در افراد کم خون می تواند باعث بدتر شدن کم خونی آنها شود. کافئین موجو در چای سبز می تواند باعث بدتر شدن اضطراب شود. کافئین می تواند باعث افزایش خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده شود.
چای سبز به میزان زیادی کافئین ندارد اما این امر نباید دلیلی باشد که شما از این چای به میزان زیاد استفاده کنید؛ چرا که باعث میشود میزان کافئین در بدن شما بسیار بالا رود و همین امر می تواند باعث ایجاد حالت های سرگیجه و بی تعادلی شود. اگر این میزان بیش از ۱۴ گرم در هر کیلوگرم باشد میتواند شما را بکشد.
تاثیر در سیستم گوارشی
همانطور که میدانید ممکن است بیشتر مواد و غذاهایی که برای بدن بسیار مفید هستند در برخی از موارد بسیار ضرر هم داشته باشند. برخی مواقع دیده شده است که خوردن چای سبز باعث ایجاد اختلالاتی در سیستم گوارشی میشود. در این موارد بیماران دچار دل دردهای شدید و گاهی نیز دچار یبوست و یا اسهال میشوند. همچنین چای سبز باعث میشود تا دستگاه گوارش نتواند به میزان لازم آهن جذب کند و این خود باعث بروز بیماری ها متعددی میشود.
دیگر مشکلی که پزشکان به آن اشاره میکنند، مسائل مربوط به دستگاه گوارش است. در برخی مواقع پیش می آید که مصرف چای سبز باعث ایجاد اختلالاتی در سیستم گوارشی میشود. در این موارد بیماران دچار دل دردهای شدید و گاهی نیز دچار یبوست و یا اسهال میشوند. همچنین چای سبز باعث میشود تا دستگاه گوارش نتواند به میزان لازم آهن جذب کند و این خود باعث بروز بیماریها متعددی میشود.
آلرژی
یکی از مسائلی که ممکن است با استفاده از چای سبز برایمان ایجاد شود آلرژیهای متفاوت است. در برخی موارد نیز آلرژیهای قدیمی را رشد میدهد. محققان میگویند ممکن است بعد از مصرف چای سبز دچار تنگی نفس و همچنین گلو دردهای شدید و… شوید و پس از مشاهده این نشانهها باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید؛ چرا که ممکن است در طول دراز مدت باعث بروز بیماریهای متفاوت شود.
دیگر اثر بدی که چای سبز بر روی بدن ما میگذارد اثراتی مربوط به مشکلات روانی است. استفاده زیاد از چای سبز برای مثال پنج لیوان در طول روز میتواند باعث تغییراتی در رفتار شما شود. در مواردی مشاهده می شود که افراد دچار استرسهای شدید و یا خشونت بسیار زیاد شدهاند.